Skip to content

Institucije

Projekat MISSION4.0

MISSION4.0 je projekat iskusnih naučnika i mladih istraživača-doktoranada Mašinskog i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na čelu sa profesorom dr Zoranom Miljkovićem, a koji je finansijski podržan od strane Fonda za nauku Republike Srbije. Cilj projekta je primena tehnika veštačke inteligencije za rešavanje kompleksnih problema unutrašnjeg transporta baziranog na inteligentnim mobilnim robotima. Cilj srpskih istraživača je da, kroz aktivnosti naučnog projekta u domenu razvoja kognitivne robotike i veštačke inteligencije, dođu do saznanja koja će potencijalno unaprediti savremene proizvodno orijentisane tehnološke sisteme.

Ekogeneza

Ekogeneza je neprofitna nevladina organizacija koja okuplja ljubitelje životne sredine i nauke u cilju podizanja ekološke svesti u Srbiji. Ako želite da nam se pridružite potrebno je da popunite formular, uplatite godišnju članarinu i sačekate da Vam stigne članska karta.

Kao član udruženja Ekogeneza bićete uključeni u rad, aktivnosti i planove. Redovno ćemo vas obaveštavati o svim novostima i akcijama. Takođe ste dobrodošli da aktivno učestvujete u radu udruženja.

Trudićemo se da omogućimo što više povoljnosti za članove Ekogeneze i o njima ćemo vas redovno obaveštavati.

Udruženje Ekogeneza
http://ekogeneza.org

Biološko istraživačko društvo ,,Josif Pančić“

Biološko istraživačko društvo „Josif Pančić“ osnovano je još davne 1955. godine, od kada okuplja studente biologije i sve zaljubljenike u prirodu, željne znanja, druženja i avanture. Najpopularnija aktivnost Društva je Veliki letnji teren u trajanju od desetak dana, koji se svake godine održava na nekoj od planina u Srbiji, a ima za cilj upoznavanje članova sa organizmima i ekosistemima. U okviru društva prisutan je veliki broj sekcija Botanička, Briološka, Mikološka, Entomološka, Arahnološka, Hidrobiološka, Herpetološka, Ornitološka i Teriološka sekcija.

Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu

Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju osnovana je na Filozofskom fakultetu 1974. godine. Oblasti istraživanja i interesovanja njenih istraživača su percepcija, psiholingvistika, kognitivne psihologija, eksperimentalna estetika i računarska lingvistika. Do sada su saradnici Laboratorije objavili i saopštili preko 800 radova u domaćim i stranim časopisima i na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu. U okviru Laboratorije nalazi se Zbirka starih naučnih instrumenata koju čini osamdesetak instrumenata iz 19. i sa početka 20. veka.

Univerzitet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine
Centar za inovaciona i naučna istraživanja

Fakultet veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu je visokoškolska i naučna ustanova osnovana 1936. godine. Nalazi se u blizini centra grada na adresi Bulevar oslobođenja broj 18, nekoliko stotina metara od trga Slavija. Osnovna delatnost Fakulteta je edukacija studenata integrisanih, specijalističkih i doktorskih akademskih studija, izvođenje programa kontinuirane edukacije veterinara i naučnoistraživački i stručni rad sa ciljem obrazovanja stručnjaka iz oblasti zdravstvene zaštite i dobrobiti životinja, bezbednosti namirnica i prevencija širenja zaraznih bolesti. Na Fakultetu trenutno studira 1500 studenata koje edukuje oko 100 nastavnika, 30 asistenata i više stručnih saradnika, laboranata i tehničkog osoblja. U organizaciji i realizaciji aktivnosti učestvuju katedre, klinike, laboratorije, centralna biblioteka, Centar za razvoj i međunarodnu saradnju, Centar za izdavačku delatnost i promet učila, Centar za obezbeđenje i unapređenje kvaliteta, Informaciono-komunikacioni centar i sekretarijat zadužen za koordinaciju rada na Fakultetu. Fakultet ima članstvo u Evropskom udruženju veterinarskih fakulteta (EAEVE) i intenzivno radi na usklađivanju svog obrazovnog procesa sa evropskim standardima.

Festival Nauke 2022

Spajamo dve lepe i korisne stvari i pozivamo vas da se 4. i 5. juna pridružite još jednoj,
velikoj naučnoj avanturi na prostoru obnovljenog Parka nauke na Adi Ciganliji!