Skip to content Skip to footer

Nauka bez prestanka

Stotine naučnica i naučnika, sadašnjih i budućih, udružilo je snage i organizovalo najveću naučnu zabavu samo za tebe. Uzbudljivi eksperimenti koji razbijaju mitove, postavke koje ćete naterati da preispitaš brojne (pseudo)istine, druženja koja će ti otkriti zabavno lice nauke. I sve tu uz koračanje kroz vreme, skakanje sa meridijana na meridijan, pa čak i putovanje daleko izvan granica naše planete. Prava naučna igranka bez prestanka!

Ekspertinejdžeri

Ništa ne može da ti popravi dan kao druženje sa našim radoznalcima iz cele Srbije, čiji umove rade brzinom svetlosti, a spretne ruke užurbano grade neki bolji svet budućnosti. Ekspertinejdžeri će te izazvati na niz naučnih izazova, pokazaće ti šta je sve moguće uz malo nauke i tinejdžerskog entuzijazma i nateraće niz revolucionarnih ideja da se poigraju sa tvojim moždanim vijugama. Spremi se da upoznaš najbolje ambasadore Srbije – naše mlade ambasadore nauke!

Naučno-fantastična bina

Naučne reprezentacije iz celog sveta stižu u Beograd samo da bi, udruženim snagama, pokazali sasvim novo, sveže i zabavno lice nauke. Brojne domaće i inostrane naučne zvezde vredno su radile na svojim šou programima prethodnih meseci kako bi se postarale da nijedna zabluda ne preživi njihov nastup. Biće eksplozivno, svakako zabavno, pomalo neverovatno i više nego zanimljivo. Najbolji saveti za razotkrivanje mitova uz neizbežan prstohvat nauke!

Cilj Festivala

Cilj Festivala nauke je da posetiocima ukaže na nauku kao neodvojivi deo svakodnevnog života i da istovremeno pruži inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti, da probudi interesovanje i da široj publici i drugim društvenim činiocima ukaže na važnost nauke i tehnologije u svakodnevnom životu.  Idejni tvorac, osnivač i organizator Festivala nauke je Umetničko – produkcijska grupa „Noć muzeja”, koja je osnovana 2004. godine u Beogradu. 

sr_RSSerbian