Skip to content Skip to footer

Mi afirmišemo poznate i promovišemo neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora.

  • Tokom proteklih sedamnaest godina srpski Festival nauke narastao je u najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope.

  • Uvođenjem naučnih bina, eksperimentisanjem ne samo sa naukom već i naučnicima i načinima na koje se nauka može približiti drugima, otvorili smo vrata najuglednijih gradskih institucija i prostora ali i pokazali da se nauka može pronaći i van laboratorija, na mestima kao što su gradski parkovi, restorani, trgovi i ulice.

  • Pogledajte atmosferu proteklih godina www.flickr.com/festivalnauke

Od početka se vodimo idejom da popularišemo nauku i približimo je najširem auditorijumu, kao i da damo sopstveni doprinos promociji nauke i tehnologije i ukažemo na značaj koje one imaju u savremenom društvu. 

Brojne naučne izložbe, predavanja, interaktivne prezentacije, ugledni saradnici i predavači, oduševljena publika i više od 500.000 posetilaca od 2007. godine do danas su najbolji dokaz da smo u ovome uspeli, a sve veće interesovanje za programe koje organizujemo potvrda da u tome uspešno istrajavamo.   

 

 

 

 

 

Cilj Festivala

Cilj Festivala nauke je da posetiocima ukaže na nauku kao neodvojivi deo svakodnevnog života i da istovremeno pruži inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti, da probudi interesovanje i da široj publici i drugim društvenim činiocima ukaže na važnost nauke i tehnologije u svakodnevnom životu.  Idejni tvorac Festivala nauke je Umetničko – produkcijska grupa „Noć muzeja”, koja je osnovana 2004. godine, a organizator je Centar za promociju nauke i umetnosti “Fenomen”. 

Više od 500.000
posetilaca
6000+ m2
ogroman prostor
1500
naučnih demonstratora
Parking
za automobile i autobuse
3
dana
Odlaže se Festival nauke

Festival nauke, čije je održavanje planirano od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu, odlaže se zbog tragičnih događaja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Novi termin održavanja biće naknadno objavljen. Tim Festivala nauke duboko saoseća sa porodicama nastradalih.