Skip to content Skip to footer

Najveći regionalni Festival nauke biti održan od 4. do 6. maja 2023. godine

Najveći regionalni Festival nauke biti održan od 3. do 6. maja 2023. godine sa jasnom svrhom – da predstavi, objasni i promoviše nauku na način podjednako blizak i jasan svima, bez obzira na godine i obrazovanje.

  • Tokom proteklih petnaest godina srpski Festival nauke narastao je u najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope.

  • Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna. 

  • Pogledajte atmosferu proteklih godina www.flickr.com/festivalnauke 

preko 500.000
posetilaca
1000+ m2
Ogroman prostor
2400
Partnera
Parking
za automobile i autobuse
2
dana

Mi afirmišemo poznate i promovišemo neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora.

  • Tokom proteklih petnaest godina srpski Festival nauke narastao je u najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope.

  • Uvođenjem naučnih bina, eksperimentisanjem ne samo sa naukom već i naučnicima i načinima na koje se nauka može približiti drugima, otvorili smo vrata najuglednijih gradskih institucija i prostora ali ipokazali da se nauka može pronaći i van laboratorija, na mestima kao što su gradski parkovi, restorani, trgovi i ulice.  

Od početka se vodimo idejom da popularišemo nauku i približimo je najširem auditorijumu, kao i da damo sopstveni doprinos promociji nauke i tehnologije i ukažemo na značaj koje one imaju u savremenom društvu. 

Brojne naučne izložbe, predavanja, interaktivne prezentacije, ugledni saradnici i predavači, oduševljena publika i više od 180.000 posetilaca od 2007. godine do danas su najbolji dokaz da smo u ovome uspeli, a sve veće interesovanje za programe koje organizujemo potvrda da u tome uspešno istrajavamo.   

Cilj Festivala

Cilj Festivala nauke je da posetiocima ukaže na nauku kao neodvojivi deo svakodnevnog života i da istovremeno pruži inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti, da probudi interesovanje i da široj publici i drugim društvenim činiocima ukaže na važnost nauke i tehnologije u svakodnevnom životu.  Idejni tvorac, osnivač i organizator Festivala nauke je Umetničko – produkcijska grupa „Noć muzeja”, koja je osnovana 2004. godine u Beogradu. 

sr_RSSerbian