Skip to content Skip to footer

Za 2024. godinu planirali smo dva događaja: treći Naučni piknik i petnaesti Festival nauke.

Program Naučnog piknika je namenjen svima, a prvenstveno deci i mladima koji tek treba da savladaju ekološke teme i postanu svesni svog okruženja i uticaja koji imaju na njega. Pored  radionica za decu školskog uzrasta, organizuje se i niz aktivnosti za najmlađe ali i program za srednjoškolce i studente koji su već zreliji za ozbiljniji pristup “zelenim” temama.

Festival nauke, sa druge strane, je tokom proteklih sedamnaest godina narastao u najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope. Cilj Festivala nauke je da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

Posetu Naučnom pikniku i  Festivalu nauke možete iskoristiti kao dopunu programu na kom trenutno radite, kao mesto na kojem se eksperimenti iz udžbenika izvode uživo i gde se učenicima pruža prilika da u njima i sami učestvuju.

 

Kada?

17. i 18. maja 2024. godine

Radno vreme: od 11 do 19 časova

 

Gde?

Arboretum Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Kneza Višeslava 1

Rezervaciju termina za školske posete i pitanja možete postaviti na mejl posete@festivalnauke.org ili telefon 062 812 49 37

Svi programi su besplatni.

 

Planirajte sledeći Festival nauke

Kada?
Od 12. do 14. decembra 2024. godine

Gde?
Beogradski sajam
Hale 3 i 3A

Odlaže se Festival nauke

Festival nauke, čije je održavanje planirano od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu, odlaže se zbog tragičnih događaja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Novi termin održavanja biće naknadno objavljen. Tim Festivala nauke duboko saoseća sa porodicama nastradalih.