Skip to content Skip to footer

Festival nauke, koji je otkazan dan pred otvaranje zbog tragičnih događaja u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar, poziva srpske i inostrane kompanije koje posluju u Srbiji, kao i istaknute pojedince, da se uključe u organizaciju, kako bi se manifestacija održala od 17. do 19. maja besplatno za đake iz cele Srbije.

„U vremenima krize prvenstveno treba negovati empatiju, zajedništvo i pružiti podršku najranjivijim društvenim grupama – deci, kao i nastavnicama i obrazovnom sistemu koji su duboko pogođeni ovim tragičnim događajem. Festival nauke vidimo kao sigurnu luku u predstojećim danima i nedeljama – u kome deca, roditelji, nastavnici i profesionalci iz brojnih oblasti mogu zajedno razgovarati o aktuelnim ali i svim životnim temama, posavetovati se sa stručnim licima i učiti o prirodi i društvu i“, rekla je Ana Petrović, direktorka Festivala nauke. Prema njenim rečima, da bi se Festival nauke održao besplatno za sve učenike i roditelje, neophodna je pomoć u vidu finansijske donacije koja bi pokrila osnovne troškove produkcije. Pola novca je već sakupljeno, oko 4 miliona dinara, uz pomoć donacija Beogradskog sajma kao koorganizatora i velike podrške Festivalu, Lagune, BASF-a, Titan cementare Kosjerić i kompanija Grafix, Kefo, Sigma, Zlatiborac i Traco. Kampanji su se donacijom priključili i istaknuti pojedinci – Alek Kavčić, Miloš Biković i akademik Nenad Kostić, kao i mnogi drugi.

Kao tim koji duboko saoseća sa direktnim i indirektnim žrtvama tragedije, Festival nauke će zajedno sa Mrežom za psihološku podršku u toku manifestacije u prostoru Sajma organizovati i radionice za đake, nastavni kadar i roditelje.

Kontakt: donacije@festivalnauke.org

Školske posete

Program Festivala nauke osmišljen je tako da ima ponešto za svakoga, pažljivo je organizovan i segmentovan po ciljnim grupama.

Prošli put je, za četiri dana koliko je trajao, Festival nauke posetilo 32.000 ljudi, od kojih 27.000 osnovaca i srednjoškolaca iz više od 450 škola iz cele Srbije, kao i iz regiona.

Više od polovine publike Festivala nauke čine organizovane školske posete, a program je namenjen upravo dopuni školskog programa. Iz ovog razloga Festival nauke prva dva dana posvećuje prvenstveno školskim posetama.

 

S obirom na to da je za nama već 17 godina iskustva u promociji kulture i nauke i da imamo veliko iskustvo u animiranju mladih, festivalski program je iz godine u godinu sve bolji i prilagođeniji ovoj ciljnoj grupi. Iz ovog razloga posetu Festivalu nauke možete iskoristiti kao dopunu programu na kom trenutno radite, kao mesto na kojem se eksperimenti iz udžbenika izvode uživo i gde se učenicima pruža prilika da u njima i sami učestvuju.

INFORMACIJE

Gde?

Hala 4, Beogradski sajam

Kad?

Od 17. do 19. maja
Radno vreme: od 10 do 18 časova

S našim koordinatorima za školske posete možete razgovarati o školskom programu i od njih možete dobiti informacije o programu Festivala nauke.

Pitanja možete postaviti na mejl: posete@festivalnauke.org ili telefon 064 8787 791 i 061 1499 692.

U skladu sa novonastalom situacijom svi programi su besplatni.

Odlaže se Festival nauke

Festival nauke, čije je održavanje planirano od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu, odlaže se zbog tragičnih događaja u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. Novi termin održavanja biće naknadno objavljen. Tim Festivala nauke duboko saoseća sa porodicama nastradalih.